2020-2021 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI BAŞVURULARI
Başvuru yapmadan önce tüm metni dikkatle okuyunuz!
2020-2021 eğitim öğretim yılında Mevlana Değişim Programı Öğrenci Değişimi faaliyetinden faydalanmak isteyenlerden başvurular alınacak ve seçimler yapılacaktır.
Mevlana Değişim Programı, YÖK tarafından koordinasyonu sağlanan ve yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları ile yurtiçinde eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir değişim programıdır. Söz konusu değişim programı kapsamında üniversite öğrenimine yeni başlamış olanlar hariç, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde Türkiye’de bir üniversitede kayıtlı öğrencilere yurtdışında bulunan yükseköğrenim kurumunda (en az 1, en fazla 2 yarıyıl için) değişim öğrencisi olma ve öğrenim görme fırsatı verilmektedir. Bu faaliyetten yararlanan öğrenci gittiği kurumda öğrenim harcı ödemez. Öğrencilerin gittikleri ülkede geçirdikleri zaman ve aldıkları derslerin, öğrencinin bağlı olduğu üniversite tarafından tanınması sağlanır.
Mevlana Değişim Programı kapsamında hareketlilik kurumlararası anlaşmalar ile gerçekleşebilmektedir. Değişim faaliyeti yalnızca anlaşması bulunan bölümler arasında yapılabilmektedir.
Mevlana Değişim Programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu’nun web sitesinden https://mevlana.yok.gov.tr/linkini tıklayarak bu bilgilere ulaşabilirler.
2020-2021 eğitim öğretim yılı için başvuru yapılabilecek bölümleri görmek için tıklayınız.
İlgili bölümlerde kayıtlı olarak öğrenim gören ve bu değişim imkânından yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen öğrencilerin bu ilan metninin en sonundaki başvuru linkine tıklayarak ONLINE BAŞVURU FORMU’nu doldurmaları gerekmektedir. Başvurular 17 Şubat 2020 tarihinde başlayıp 09 Mart 2020 tarihinde saat 18:00 da sona erecektir. Online başvuru sistemi saat 18:00’da kapatılacak olup, adayların çıktı alarak imzaladıkları başvuru formlarını en son 10 Mart 2020 saat 17.30’a kadar teslim etmeleri gerekmektedir. Bu tarihler dışında kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir.
Başvuru yapan öğrenciler, son iki yıl içinde ÖSYM tarafından yapılan veya eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınavlarından aldıkları puanlarını da ibraz edebilirler. Bu durumda Yabancı Dil Sınavı’na girme kararı, öğrenciye ait olacaktır. Öğrencinin ÖSYM tarafından yapılan veya eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınav puan belgesini ibraz etmesine rağmen, Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından yapılacak Yabancı Dil Sınavı’na girme hakkı saklı olup, bu durumda en yüksek alınan Yabancı Dil Puanı değerlendirmeye tabi tutulacaktır.
Başvuru yapan tüm öğrencilerin, ÖSYM tarafından yapılan veya eşdeğerliği kabul edilen geçerli yabancı dil sınav puanı ibraz edememeleri durumunda aşağıdaki tabloda verilmiş olan tarih ve saatlerde belirtilen yabancı dil sınavına girmeleri zorunludur.
Yabancı dil seviyesinde baraj uygulanacak olup, adayların değerlendirmeye tabi tutulabilmeleri için en az 60 puan almaları gerekmektedir. (Son iki yıl içinde adayların ÖSYM tarafından yapılan YDS sonuç belgeleri uyarınca en az 60 puan almış olmaları gerekmekte olup, sınav puan dönüşüm tablosu uyarınca eşdeğerliği kabul edilen yabancı dil sınav puanlarında da YDS sonucuna göre 60 Puan karşılığı dikkate alınacaktır).
Mevlana Değişim Programı 2020-2021 Akademik Yılı Öğrenci Başvuruları (17 Şubat-10 Mart 2020)
|
Tarih |
Yer |
Mevlana Değişim Programı Başvuru Tarihleri |
17 Şubat-10 Mart 2020 |
Online Başvuru |
Mevlana Değişim Programı İngilizce Dil Sınavı |
12 Mart 2020 Saat: 13.30 |
Yabancı Diller Yüksekokulu
|
Kazakça Dil Sınavı |
12 Mart 2020 Saat: 11:00 |
Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü 1. Kat |
Gidilecek ülke üniversitesinin eğitim dillerine göre Yabancı Dil Sınavına girilecek olup Üniversiteler Listesi Belgesi’nin incelenerek tercihlerin yapılması önemlidir. Üniversiteler Listesini görmek için tıklayınız.
Seçilecek olan öğrenciler daha sonra bölüm/fakülte koordinatörlerinin, akademik danışmanlarının ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü’nün rehberliğinde gereken işlemleri yerine getireceklerdir. Gerekli bilgi ve belgelerin temin edilmesinde Koordinatörlük yardımcı olacaktır.
Koordinatörlük tarafından verilmesi gereken belgeler dışında, vize ve sigorta işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yürütülecek ve finanse edilecektir.
Başvuru Şartları:
- Muğla Sıtkı Koçman Üniversite’ne kayıtlı lisans, yüksek lisans veya doktora öğrencisi olmak
- Lisans öğrencileri için en az 2.5/4.0, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için en az 3.0/4.0 not ortalamasına sahip olmak
- En az bir ders dönemini tamamlamış olmak (Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuruda bulunamaz)
Başvuru Belgeleri:
- Aday Öğrenci Başvuru Formu
- İmzalı ve mühürlü güncel transkript
- Yabancı dil belgesi
-
Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümünden sınava girecek olan öğrencilerin Kazakça sınavına girmeleri gerekmektedir.
-
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın 10.02.2016 tarihli Yürütme Kurulu Kararının 1. Maddesinin (b) bendi uyarınca Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan bölgeleri için toplam en fazla %20 kontenjan tahsis edilmesi uygulamasının, 2019-2020 eğitim öğretim yılında %30 kontenjan tahsisi şeklinde devam etmesine karar verilmiştir.
Başvuruların Değerlendirilmesi:
Toplam başarı puanı genel not ortalamasının %50’ si ve yabancı dil sınavında asgari düzeyi geçenlerin yabancı dil puanının %50’ si toplanarak hesaplanır.
ÖNEMLİ NOT: Bu bir ön seçimdir. YÖK tarafından Üniversitemize ayrılan bütçe dâhilinde talepler karşılanacaktır. Bu aşamada seçilen her öğrencinin Mevlana öğrencisi olarak yurtdışına gideceği garantisi söz konusu değildir.
2020-2021 eğitim öğretim yılı üniversiteler listesi
Online başvuru için aşağıdaki linke tıklayınız
http://mevlanabasvuru.mu.edu.tr/
Başvuru Yeri:
Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü
Su Ürünleri Fakültesi Binası 1. Kat
Kötekli/MUĞLA
Tel: 0 252 211 3059
E-posta: mevlana@mu.edu.tr
NOT: Başvuru belgeleri elden teslim edilecektir.