2018-2019 Mevlana Değişim Programı Başvuru Sonuçları

2018-2019 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURU SONUÇLARI

Başvuruları, 5 Şubat 2018 tarihinde başlayan 23 Şubat 2018 tarihinde sona eren ve 1 Mart 2018 tarihinde İngilizce ve Kazakça yabancı dil sınavları yapılan 2018-2019 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı öğrenci değişim sonuçları aşağıdaki linkte yer almaktadır.

2018-2019 Akademik Yılı Mevlana Giden Öğrenci Başvuru Sonuçları

Başvuru için minimum genel not ortalaması şartını sağlamayan, yabancı dil sınavına girmeyen ve yabancı dil seviyesi puan barajının altında kalan başvuru sahipleri için puan oluşturulamamakla beraber, diğer tüm öğrenciler %50 akademik başarı puanı ve %50 yabancı dil puanı kriterine göre oluşturulan Mevlana Puanı açısından en yüksekten en düşüğe sıralanmıştır.

Aşağıdaki linklerde bulunan giden öğrenci listeleri, tarafımıza yapılan başvurular ve gerçekleştirilen sınavlar neticesinde başarılı olanların değerlendirme sonucunu göstermektedir.

BURSSUZ Mevlana Değişim Öğrencisi olarak listede yer alan öğrencilerin, BURSLU bir adayın feragati durumunda, BURSLU veya BURSSUZ olarak değişime katılmayı talep etmesi halinde, söz konusu talep Koordinatörlüğümüz tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na iletilecek olup, nihai karar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tarafından verilecektir.

Programdan yararlanmaya hak kazanmış ancak hakkından feragat etmek isteyen listedeki öğrenciler 14 Mayıs 2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar feragat dilekçelerini Koordinatörlüğümüze teslim etmek durumundadır. Ancak, mücbir bir sebep olmaksızın, bu tarihten sonra feragat eden adaylardan, bir sonraki seçim döneminde yine başvuru yapmaları halinde, değerlendirme sürecinde Mevlana puanları oluşturulurken eksiltme yapılacaktır.

Burslu ve Burssuz Mevlana Değişim Öğrencisi olarak belirlenen tüm öğrencilere süreç ile ilgili bilgilendirme yapılacaktır.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Su Ürünleri Fakültesi Binası 1. Kat