Mevlana Değişim Programı (Öğrenci Değişimi Başvuruları)

2013-2014 AKADEMİK YILI

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRENCİ DEĞİŞİMİ BAŞVURULARI

Başvuru yapmadan önce tüm metni dikkatle okuyunuz!

2013-2014 eğitim öğretim yılında Mevlana Değişim Programı Öğrenci Değişimi faaliyetlerinden faydalanmak isteyenlerden başvurular alınacak ve seçimler yapılacaktır.

Mevlana Değişim Programı, YÖK tarafından koordinasyonu sağlanan yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir değişim programıdır. Söz konusu değişim programı kapsamında üniversite öğrenimine yeni başlamış olanlar hariç, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde Türkiye’de bir üniversitede kayıtlı öğrencilere yurtdışında bulunan yükseköğrenim kurumunda (en az 1 en fazla 2 yarıyıl için) değişim öğrencisi olma ve öğrenim görme fırsatı verilmektedir. Bu faaliyetten yararlanan öğrenci, değişim programında yer aldığı sürece aylık destek ödeneği almaya hak kazanır ve gittiği kurumda öğrenim harcı ödemez. Öğrencilerin gittikleri ülkede geçirdikleri zaman ve aldıkları derslerin öğrencinin bağlı olduğu üniversite tarafından tanınması sağlanır.

Mevlana Değişim Programında hareketliliği kurumlararası anlaşmalar kapsamında gerçekleşebilmektedir. Kurumlar, varolan anlaşmaları çerçevesinde gidecek Mevlana öğrencilerini belirlemek üzere başvuru ilanında bulunurlar. Değişim faaliyeti yalnızca anlaşması bulunan bölümler arasında yapılabilmektedir.

Mevlana Değişim Programı ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak isteyen öğrenciler, Yükseköğretim Kurulu’nun web sitesinden www.mevlana.yok.gov.tr linkini tıklayarak bu bilgilere ulaşabilirler.

Geçerli olan protokoller ve 2013-2014 eğitim öğretim yılı için başvuru yapabilecek bölümleri ve mevcut kontenjanları görmek için tıklayınız.

İlgili bölümlerde kayıtlı olarak öğrenim gören ve bu değişim imkânından yararlanmak üzere başvuru yapmak isteyen öğrencilerin bu ilan metninin en sonundaki linke tıklayarak ADAY ÖĞRENCİ BAŞVURU FORMU’nu doldurmaları gerekmektedir. doldurulup imzalanmış aday öğrenci başvuru formları Uluslararası iİlişkiler Koordinatörlüğüne teslim edilecektir. Başvurular 15 Nisan 2013 Pazartesi günü başlayıp 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü 17:00 de sona erecektir. Bu tarihler dışında kesinlikle başvuru kabul edilmeyecektir.

Başvuru yapan tüm öğrencilerin yabancı dil sınavına girmeleri zorunludur. Yabancı dil sınavı İngilizce dilinde yapılacaktır. İlerleyen günlerde sınav yeri, tarihi ve saati hakkındaki duyuru www.mevlana.mu.edu.tr adresinden yapılacaktır.

Seçilecek olan öğrenciler daha sonra Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğünün rehberliğinde gereken işlemleri yerine getireceklerdir. Gerekli bilgi ve belgelerin temin edilmesinde Koordinatörlük yardımcı olacaktır.

Koordinatörlük tarafından verilmesi gereken belgeler dışında, vize ve sigorta işlemleri öğrencilerin kendileri tarafından yürütülecek ve finanse edilecektir.

Öğrenci başvuru ve seçimlerinde genel olarak şu şartlar dikkate alınacaktır.

·         Hazırlık sınıfı öğrencileri başvuru yapamazlar.

·         Uzaktan eğitim öğrencileri programdan faydalanamazlar.

·         Başvuru şartı olarak öğrencinin genel not ortalamasının lisans öğrencileri için en az 2,50/4,00 ve lisansüstü öğrencileri için en az 3,00/4,00 olması gerekmektedir.

·         Öğrencilerin belirli bir düzeyde yabancı dil bilgisine sahip olmaları gerekmektedir ve bu seviye tespit sınavı ile belirlenecektir.

·         Başvurular değerlendirilirken YÖK tarafından belirlenen aşağıdaki değerlendirme ölçütü uygulanacaktır:

Akademik Başarı Düzeyi: %50 Yabancı Dil Seviyesi: %50

Seçim sonuçları, geçerli başvuru yapmış bütün öğrencilerin aldıkları puanları içerecek şekilde üniversitenin web sayfasında yayınlanacaktır.

ÖNEMLİ NOT: Bu bir ön seçimdir. YÖK tarafından Üniversitemize ayrılan bütçe dâhilinde talepler karşılanacaktır. Bu aşamada seçilen her öğrencinin Mevlana öğrencisi olarak yurtdışına gideceği garantisi söz konusu değildir.

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Rektörlük Binası Zemin Kat 48000 Kötekli / MUĞLA