2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı Ön Değerlendirme Sonuçları

2019-2020 AKADEMİK YILI MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖN DEĞERLENDİRME SONUÇLARI

Başvuruları, 4 Şubat 2019 tarihinde başlayıp 28 Şubat 2019 tarihinde sona eren ve 1 Mart 2019 tarihinde İngilizce ve Kazakça yabancı dil sınavları yapılan 2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Değişim Programı giden öğrenci ön değerlendirme sonuçları aşağıdaki linkte yer almaktadır.

Başvuru için minimum genel not ortalaması şartını sağlamayan, yabancı dil sınavına girmeyen ve yabancı dil seviyesi puan barajının altında kalan başvuru sahipleri için puan oluşturulamamakla beraber, diğer tüm öğrenciler %50 akademik yabancı dil puanı kriterine göre oluşturulan Mevlana Puanı açısından en yüksekten en düşüğe sıralanmıştır.

Asıl ve yedek listede yer alan öğrencilerin programdan BURSLU veya BURSSUZ olarak yararlanma hakkı kazanması, ön değerlendirme sonuçlarının Koordinatörlüğümüz tarafından Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na iletilmesinin ardından Kurul tarafından gerçekleştirilecek ve nihai karar yine Kurul tarafından kesinleştirilecektir.

Gelen/giden öğrenci ve öğretim elemanı değerlendirmelerinde Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Özbekistan, Tacikistan, Türkmenistan için toplam en fazla %20 kontenjan tahsis edilmesi uygulaması, 2019-2020 eğitim öğretim yılında %30 kontenjan tahsisi şeklinde devam edecektir. İlgili ülkeler için başvuru yapan adaylar arasından seçimler, söz konusu uygulama uyarınca yapılmış olup, adayların BURSLU veya BURSSUZ olarak yararlanma hakkı, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’nın nihai kararının ardından kesinleşecektir.

2019-2020 Akademik Yılı Mevlana Giden Öğrenci Ön Değerlendirme Sonuçları

Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü