2014-2015 Mevlana Değişim Programı Öğretim Elemanı Başvuruları

http://sablon.mu.edu.tr/Icerik/mevlana.mu.edu.tr/Duyuru/Mevlana.pnghttp://sablon.mu.edu.tr/Icerik/mevlana.mu.edu.tr/Duyuru/MU_Logo.png
 

 

 

 

 

MEVLANA DEĞİŞİM PROGRAMI ÖĞRETİM ELEMANI HAREKETLİLİĞİ

2014/2015 Başvuru İlanı

 

Değerli Öğretim Elemanları,

 

Mevlana Değişim Programı, ülkemizdeki yükseköğretim kurumlarıyla yurtdışında bulunan yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini hedefleyen, Yükseköğretim Kurulu tarafından koordinasyonu sağlanan bir değişim programıdır.

Mevlana Değişim Programı Protokolü imzalayan yurt içi ve yurt dışı yükseköğretim kurumlarında görev yapan tüm öğretim elemanları da Mevlana Değişim Programına katılabilirler. Öğretim elemanlarının hareketlilik kapsamında yer alan akademik faaliyetleri haftalık olarak toplam altı saatten daha az olamaz. Öğretim elemanı tarafından gerçekleştirilen faaliyetlerin saat olarak hesaplanmasında dersler esas alınır. Ders saatlerinin haftalık olarak 6 (altı) saati doldurmaması durumunda seminer, panel veya konferanslar gibi akademik faaliyetler de bu kapsamda değerlendirilir. Ders verme faaliyeti içermeyen öğretim elemanı hareketliliği planları, Mevlana Değişim Programı kapsamında değerlendirilemez ve değişim için kabul edilemez.

Mevlana Öğretim Elemanı Hareketliliği yurt içi ve yurtdışın yükseköğretim kurumlarında görev yapan öğretim elemanlarına açıktır. Bunun yanı sıra, hareketlilik faaliyeti gerçekleştirecek yükseköğretim kurumları arasında kurumlar arası protokol olması birincil şarttır.

Faydalanıcı personelin seçimi, asgari şartları sağlayarak başvuruda bulunan personel arasından, yükseköğretim kurumunca yapılır ve tüm personele eşit derecede uygulanabilir olan değerlendirme ölçütleri dikkate alınarak gerçekleştirilir. Seçilen personelin ilgili hareketlilik faaliyetini gerçekleştirebilmesi ve faaliyetten verim elde edebilmesi için seçimler sırasında personelin dil becerisinin göz önünde bulundurulması ayrıca önem taşımaktadır.

Yükseköğretim kurumu, Mevlana Değişim Programı Öğretim Elemanı Hareketliliği faaliyetinden yararlanan personelinin ders verdiği süre zarfında, hâlihazırda aldığı maaşının devamını temin etmekle yükümlüdür. Yurt dışına giden öğretim elemanlarına 6245 sayılı Harcırah Kanunu hükümlerine göre harcırah ödenecektir.

Mevlana Öğretim Elemanı Hareketliliğinden faaliyetinden faydalanmak isteyen personel bir “Mevlana Öğretim Elemanı Hareketlilik Planı” hazırlamakla yükümlüdür. Bu belge, personelin kendisi, kendi yükseköğretim kurumu ve gittiği kurum yetkilileri tarafından onaylanmış (imzalı ve mühürlü) olmalıdır. Hareketlilik faaliyetinden faydalanan personel, yurt dışında gerçekleştirilen faaliyet dönemi sonunda misafir olduğu kurumdan, öğretim programının tamamlandığını belirten ve karşı kurumda misafir kaldığı süreyi teyit eden (imzalı ve mühürlü) bir “Faaliyet Katılım Belgesi” temin etmelidir. Hareketlilik faaliyetinden faydalanan personel, faaliyetin tamamlanmasını takiben en geç 15 gün içerisinde YÖK tarafından ilan edilen formatta “Mevlana Öğretim Elemanı Hareketliliği Nihai Raporunu” sunmakla yükümlüdür.

Üniversitemizin sahip olduğu Mevlana Değişim Programı Protokolleri dikkate alınarak yapılan değerlendirme sonucunda, 2014-2015 akademik yılı için azami 27 asil aday belirlenecektir. Mevcut ikili anlaşmalarımıza göre başvuru yapılabilecek üniversiteler, ilgili bölümler ve kontenjanları gösteren tabloya erişmek için tıklayınız. 

Hareketlilik faaliyeti boyunca yurtdışında geçirilecek süre, en az 1 hafta en fazla 3 ay olmak şartıyla, mevcut bütçe kısıtları ve gidilecek ülke göz önünde bulundurularak komisyon tarafından belirlenebilecektir.  

2014-2015 akademik yılında Mevlana Öğretim Elemanı Hareketliliği faaliyetinden faydalanmak isteyen öğretim elemanlarımızın en geç 22 Nisan 2014 Salı günü mesai bitimine kadar aşağıdaki linkte bulunan Online Başvuru Formunu doldurarak Koordinatörlüğe teslim etmesi gerekmektedir.

Rektörlük tarafından oluşturulacak bir “Değerlendirme Komisyonu” tarafından yapılacak değerlendirme sonucunda hareketlilikten faydalanabilecek öğretim elemanları belirlenecek ve sonuçlar web sayfasında ilan edilecektir.

Hareketlilik talebi Koordinatörlük tarafından ortak üniversiteye iletildikten sonra yararlanıcı olmaya hak kazanan öğretim üyesi, tüm işlemleri/yazışmaları kendisi yürütmekle sorumludur.

Mevlana Değişim Programına katılmaya hak kazanan ve mazeretsiz olarak değişime katılmayan öğretim elemanları 3 (üç) yıl içerisinde bu programdan faydalanmak için bir daha başvuruda bulunamazlar. 

ONLINE BAŞVURU FORMU için tıklayınız

 

 

İLETİŞİM ve BİLGİ


Uluslararası İlişkiler Koordinatörlüğü

Su Ürünleri Fakültesi Binası 1. Kat

 Kötekli Yerleşkesi/Muğla

Tel: 0252 211 3059 - 1829

Faks: 0252 211 1051

E-posta : mevlana@mu.edu.tr

Web: www.mevlana.mu.edu.tr

 

             

 

          

 

Son Güncelleme Tarihi : 31.03.2014 09:58:38 Okunma Sayısı : 6777

Son Duyurular